XVIII Torneig Casteller a Berga

XVIII Torneig Casteller de Futbol

Castellers de Berga

Berga, 23 i 24 de febrer de 2019

De mans del Xavi Torrabadella, com a Organitzador Principal, i del president Ignasi Ballús, amb l’assessorament de l’Àngel Casellas, d’Appsistència, i la participació de tota la colla castellera bergadana, el torneig es va celebrar els dies 23 i 24 de febrer de 2019 a Berga.

Es va agafar com a punt central el Pavelló d’Esports (amb tres pistes), també es van disputar partits a l’Institut Guillem de Berguedà (amb dues pistes), a l’Escola Santa Eulàlia (amb una pista) i a l’Escola Xarxa (amb dues pistes).

Al Pavelló d’Esports es van repartir els àpats de sopar (a base de got de caldo, entrepà de botifarra i peça de fruita) i esmorzar (amb xocolata desfeta i coca). El Passeig de la Indústria va ser el punt de concert i activitat nocturna del dissabte.

Els partits del dissabte constaven de dues parts de 20 minuts cadascuna. Els de diumenge constaven de dues parts de 15 minuts cadascuna excepte de la final que va ser de dues parts de 20 minuts cadascuna.

Van començar el dissabte a les 10 del matí i van aturar-se a les 9 del vespre. La jornada del dissabte va ser entretinguda essent un anar i venir de membres de les colles castelleres per tota la ciutat. A la nit, després de repartir el sopar, la festa va iniciar-se a una carpa gegant al Passeig de la Indústria, amb l’actuació de Josep Maria Cantimplora.  Cap a les 11 de la nit i acabant a les 3, van tocar Pascual i els Desnatats a més de Thug Life Band i Tres de Pego.

En aquesta edició es va augmentar la quota a 22 euros per participant. El Comissionat del Torneig Casteller va normalitzar quota.

El bon clima, amb sol durant tot el dia, de gairebé primavera, va fer que la ciutat de Berga acollís un bon gruix de membres del món casteller. Es van omplir els restaurants i, és clar, els hotels van penjar el cartell de complet ja una setmana abans.

El diumenge, a primera hora, els participants van anar disputant els partits necessaris per a classificar-se arribant, finalment, a una final entre els Minyons de Terrassa i la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Aquests últims van guanyar l’encontre.

El dinar de premis va ser al Pavelló Municipal de Berga on havien dormit els participants. Hi va haver macarrons i hamburguesa. Es van donar els premis a la Colla Vella, com a guanyadora; al porter dels Castellers de Vilafranca com al menys golejat; al màxim golejador, de la Colla Vella; a la màxima golejadora, dels Capgrossos de Mataró; i el premi a la Millor Afició va ser pels Castellers de la Sagrada Família.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *