XV Torneig Casteller a Tarragona

De mans de la Yasmina Armesto, com a Organitzadora Principal, i el Marc Bertran com a Coordinador Principal, i la participació de 183 castellers de la Colla Jove, el torneig se celebrà el cap de setmana del 27 i 28 de febrer de 2016. També s’hi va implicar, com a Comissari Esportiu, el Manel Sanromà, primer interlocutor amb el Comissionat.

Van posar, com a punt principal, el pavelló on es dormiria a la nit. Així la gent podia deixar les bosses i maletes. Allà mateix, quan es donaven les polseres identificatives, també es donava el regal del torneig, que consistia en una bossa de penjar a l’esquena, un buff dedicat al torneig, un tríptic amb mapa, horaris, etc; i, també, un petit regle amb lupa per poder veure bé els caràcters més petits del tríptic.

Als responsables de colla se’ls va donar una carpeta amb els horaris més ben explicats, i un Pla B (pla de pluja). Se’ls va incloure en un grup de whattsapp des d’on s’anaven donant indicacions. A les 12 del migdia, el pla B es va activar i això va concentrar les 32 colles als Refugis del Port (altrament dit, Tinglados).

El Torneig es va desenvolupar, durant el matí de dissabte, a les 4 pistes exteriors allunyades del port. A les 12 del migdia, amb el Pla B activat, es van celebrar en les 4 pistes interiors dels Tinglados del Port. Cal dir que n’hi havia 5, però 1 es va habilitar per muntar l’escenari del concert que es faria a la nit (Pirat’s Sound System i Dj’s).

Tarragona va incorporar més novetats com va ser el protocol de tria de les 32 colles. Durant un dia en concret, les colles es podien inscriure i passaven a un sorteig. Prèviament, hi havia unes Colles de Mèrit, que eren les 3, del 3 tornejos anteriors, de la Competició Esportiva, de Millor Afició i les 3 últimes colles organitzadores. També es van tenir àrbitres federats (els costà 3.000 €) i van incorporar una assegurança pròpia exclusiva per a aquest esdeveniment, tot i que només de Responsabilitat Civil, ja que l’assegurança mèdica era molt cara. Per poder incorporar aquestes modificacions, el COTCA va continuar amb la Quota de Colla de 120 euros.

L’opinió general va ser que l’organització va ser seriosa, treballada i molt eficaç. El Pla de pluja va ser perfecte perquè estava estudiat perquè les colles juguessin, amb la meitat del temps, i això va portar més rivalitat perquè el temps premiava.

El Dinar del Torneig es va fer al Refugi 1 (al costat del Tinglado 1). La millor afició va recaure en uns Castellers de la Vila de Gràcia que ho van donar tot tant dissabte com diumenge. No van tenir rivalitat.

El Comissionat del Torneig Casteller, com és habitual, va passar desapercebut i va valorar, finalment, l’esdeveniment. Es va triar la colla Margeners de Guissona per l’any següent 2017.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *