I Torneig Casteller a Igualada 2002

Dins el món casteller, la rivalitat entre colles properes tan sigui geogràficament com per nivell, és una realitat. Aquesta rivalitat existeix també a dins les colles castelleres entre alguns dels seus membres malgrat sempre s’intenti negar aquest fet. Aquest món casteller necessita quelcom que l’uneixi oblidant aquestes rivalitats de colla o personals; és per això que des de l’any 2002 existeix el Torneig Casteller de Futbol Sala i, des de l’any 2003, el Torneig Casteller de Bàsquet que s’organitzà, en la seva primera edició, a la ciutat de Badalona i sota la batuta dels Castellers de Badalona.

L’any 2002, a Igualada i a mans de Darius Solé i Toni Guix, els Moixiganguers d’Igualada mostraren una nova manera de cohesionar el moviment casteller i fer participar d’una activitat aliena als castells presentant el Torneig Casteller de Futbol Sala.

En aquesta primera edició del TORNEIG CASTELLER DE FUTBOL SALA, organitzada pels Moixiganguers d’Igualada, hi participaren 22 colles que establiren unes bases per la consolidació d’aquest torneig i per promoure’n futures edicions. S’aplegaren, en aquesta presentació, unes 300 persones vingudes d’arreu del territori català malgrat, bàsicament, del Principat.

S’establí que cada equip/colla aportaria un participant que actuaria d’àrbitre durant les primeres fases. Les fases finals les arbitraren àrbitres professionals aplicant la NORMATIVA DE FUTBOL CASTELLER que fou d’aplicació durant la competició.

Per a cada colla, es repartiren diferents dossiers amb documentació amb els enquadraments de cada equip, els horaris dels partits, els horaris dels arbitratges, mapes de la zona del torneig i mapes de la ciutat per, el dissabte a la nit, anar a sopar per la població d’acollida. Es repatiren tríptics explicatius del torneig juntament amb pòsters i cartes anunciant l’esdeveniment.

Aquell primer torneig es celebrà al complex esportiu de Les Comes d’Igualada on, en un mateix pavelló, es disputaren el 80% dels partits tenint, el 20% restant, en una pista a escassos 50 metres del pavelló esmentat dins un recinte escolar que disposava d’1 de les 4 pistes del campionat.

A través del Patronat Municipal d’Esports de la casa de la Vila de la ciutat d’Igualada, la colla castellera igualadina obtingué pistes, petos, xiulets, taules i cadires pels Jutges de Taula, marcadors i demés material que era necessari pel desenvolupament del Torneig. Part d’aquest material es trobà a través de botigues afines a la colla. A través de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Igualada s’aconseguiren taules i cadires pel dinar del diumenge oferint una arrossada a tots els participants i acompanyants a un mòdic preu.

Així mateix, a través de diverses col·laboracions d’empreses es pogueren distribuir uns tríptics explicatius del torneig que s’enviaren a totes les colles del panorama casteller existent aquell any 2002. S’aconseguí, a través de forns de la ciutat i supermercats, coques, croissants, xocolata per fer-la desfeta i aigua per distribuir durant els partits de forma gratuïta.

L’organització fou acurada i es demostrà que, amb força gent i un bon organigrama, era fàcil desenvolupar un campionat d’aquestes característiques. Les colles castelleres participants quedaren sorpreses del bon inici d’aquest TORNEIG CASTELLER DE FUTBOL SALA.

En el dinar de l’últim dia, on s’entregaren els premis, s’animà a les colles participants a organitzar algun any aquell esdeveniment esportiu. Es convidà a les colles castelleres a fer-se seu aquell torneig i a mantenir l’esperit del campionat de bona harmonia i caliu casteller.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *